Ontdek Centro Valle Intelvi

Ontdek Centro Valle Intelvi, Lombardije een natuurlijk paradijs tussen Como en Lugano. ( Comomeer en het meer van Lugano )
De Intelvi-vallei, gelegen in de provincie Como, aan de grens met Zwitserland, is een te ontdekken schoonheid.
Volledig gelegen in de groene voor-Alpen is het een brede en 15 km lange vallei, die het verloop van het Comomeer volgt met zijn karakteristieke omgekeerde “Y” -vorm.

Historisch

Een vallei met een “historische” toeristische roeping, vol adembenemende berglandschappen die je de mogelijkheid geven om je eigen sportieve of avontuurlijke kant te ontdekken of juist te wijden aan absolute ontspanning.

Men kan hier Tracking op alle niveaus beoefenen, tussen Dizzasco en Cerano, is de Valle dei Mulini met de erfenis van de achttiende-eeuwse werkplaatsen. Of de oude Via San Rocco, tussen San Fedele en Laino, waar de prachtige kerk is waar het zijn naam aan dankt. De paden van de muilezels, die deel uitmaakten van de Vestingwerken van de Cadorna-lijn en die vervolgens toegangswegen werden, tot de bergweiden, behoren tot de mooiste om te ontdekken. Kortom voor de wandelaars zijn er kilometers lange paden te volgen langs de meest idyllische plekken.

Fietsen

Fietsers ( sportief of recreatief ) die in het weekend ook vaak van nabijgelegen plaatsen komen, kunnen prachtige routes fietsen waar ook best pittige stukken tussen kunnen zitten. De Italiaanse uitdrukking is hier voor; “troveranno pane per i loro denti” of zoals de Nederlanders zeggen; “het zwaar voor de kiezen krijgen”.

In de vallei zijn er kilometers routes waar men heerlijk kan fietsen over de weg maar ook met mountainbikes ( al dan niet met elektrische ondersteuning ) zijn er fantastische trails te fietsen. Heeft u geen gelegenheid om uw eigen fiets mee te nemen, er zijn voldoende punten waar u de meest moderne fietsen kan huren.

Golfen

Voor de golfers liggen er drie golfbanen in de buurt waar men heerlijk in de prachtige natuur de holes kan lopen. Golfclub Villa d’Este in Montorfano is een van de oudste van Europa en op iedere baan komt u situaties tegen welke u uitdagen al uw  golfkwaliteiten uit de kast te halen. Tussendoor kunt u in het clubhuis een heerlijke lunch nuttigen of aan het eind van de dag lekker een drankje doen of dineren.
Verder is er nog de golfclub aan het Comomeer, Golf Club Menaggio & Cadenabbia. Ook zeer de moeite waard om deze te bezoeken. Op 4 km afstand van de B&B ligt Golfclub Lanzo. Een prachtige 9 holes course met vele verrassingen.

Omgeving

De wegen rond het Comomeer zijn werkelijk het Walhalla voor de auto en motorrijders onder ons. Het welbekende autoprogramma van de BBC, Topgear, heeft er niet voor niets een hele uitzending aan gewijd. De wegen slingeren zich langs de oevers van het meer en gaan door diverse tunnels waar men het geluid van de motor eens heerlijk kan laten ronken. Onderweg ziet men de meest fantastische watervallen en zijn er voldoende dorpjes zoals San Fedele Intelvi, Pognana Lario, Bellagio, Menaggio en Argegno met restaurants en barretjes die uitzicht op het meer bieden om de locale specialiteiten eens heerlijk te proeven. De wereldberoemde George Clooney komt u wellicht ook op de motor tegen. Hij woont immers in het bekende dorpje Laglio. Er komen meer beroemdheden naar het meer, Mick Jagger, Bruce Springsteen, Robert de Niro zijn graag geziene gasten in Como. Wie weet komt u ze ook tegen op de golfbaan van Villa D’Este of in een van de lokale barretjes in Cernobbio.
Wilt u met een gids met vervoer de omgeving verkennen, ga dan naar Lake Como Guided Tours. We hebben met hun een samenwerking zodat u bij ons vanuit de B&B wordt opgehaald.
Geeft u de voorkeur aan wandelen dan kunnen wij voor u een wandelgids regelen. Wij hebben voor u klaar liggen een folder met 18 verschillende wandelroutes, verschillend in tijdsduur, omgeving, hoogte verschil en moeilijkheidsgraad.
Kosten voor transport, eten en drinken zijn niet inbegrepen, indien gewenst maken wij een lunchpakket voor u klaar.
Voor meer informatie staan wij voor u klaar.

Cultuur

Voor degenen die van cultuur houden, zijn er prachtige dorpen en een verscheidenheid aan culturele plaatsen om te bezoeken: in Ponna, het poppenmuseum; in Ponna en Casasco, de musea van het plattelandsleven, een plaats van herinnering aan tradities en ambachten. Pigra, een historisch bergdorp, dat zijn oude charme intact heeft gehouden, biedt een spectaculair uitzicht op het Comomeer en herbergt het Museo della Società Operaia. Vanuit Pigra kan je met een kabelbaan naar beneden naar het Comomeer en kan je in het het leuke dorpje Argegno lekker een terrasje pakken en een hapje eten.

Val d’Intelvi was ook de thuisbasis van illustere kunstenaars die hun sporen achterlieten tijdens de Renaissance en de barok, maar ook helden van de afgelopen eeuwen. Het waren echte kunstenaars in gips wat je nog veel kan terug zien in de huizen maar ook aan sommige gevels van de imposante huizen en villa’s.

Culinair

Voor fijnproevers is de traditionele keuken overheerlijk: sciatt ( een soort van gefrituurde kaasballetjes) polenta (van alle soorten), ezelstoofpot  (stufato di asino) maar ook gele boter, baars in ticino-stijl, missoltini en de meest overheerlijke taarten.
Voor bij de borrel zijn er de meest fantastische hapjes te verkrijgen. Bijna alle barretje serveren bij het drinken een overheerlijke antipasti met de meest lekkere vleeswaren, olijven, stukjes worst en altijd en heerlijk bakje zoute chips.

Overnachten

Onze B&B ligt midden in de vallei in het dorp San Fedele Intelvi met uitzicht op de Monte Generoso.  Bij Villa il Maiale Bianco B&B ( Villa het Witte Varken B&B ) zult u gastvrij worden ontvangen en worden begeleid naar de authentieke kamers die u het gevoel geven zo weer naar het begin van de negentiende eeuw te gaan. De villa is gerestaureerd met zoveel mogelijk de oude details te behouden maar toch voorzien van frisse badkamers met moderne elementen.

De locatie van de villa leent zich ook uitstekend voor mensen die op doorreis zijn naar de andere streken van Italië. In Zwitserland ga je de snelweg af om vervolgens de volgende dag even verderop in Como (Italië) weer de snelweg op te schieten.

Wij staan voor u klaar om u deze streek te laten beleven. De kamers zijn klaar, de bedden opgemaakt en de drankjes staan koud.

Wordt u onze volgende gast ?