E-MAIaLe Bianco 8 mei 2022, de 14e nieuwsbrief

 

Moederdag 2022.

De oorsprong van La festa della mamma, Moederdag, gaat terug naar de tijd van de Romeinen. Op deze dag vereerden zij de godin van de vruchtbaarheid, en vierden ze het feest van de lente. Moederdag wordt nu in Italia, net in vele andere landen, op de tweede zondag van mei gevierd. Dit in tegenstelling tot Vaderdag, wat in Italia geen officiële feestdag is en op 19 maart valt.
Alle mamma’s worden in het zonnetje gezet en krijgen cadeautjes, iets lekkers of bloemen, al dan niet voorzien van een gedichtje of een liedje. Overigens is Moederdag niet de enige dag waarop Italiaanse vrouwen in het zonnetje worden gezet. Op 8 maart wordt namelijk elk jaar La festa della donna, de dag van de vrouw, gevierd!

BUONA FESTA DELLA MAMMA, fijne Moederdag!

 

Het seizoen is weer van start gegaan en gestaag komen er boekingen binnen. Wij zijn blij want het is al 100% meer dan vorig jaar toen we net uit weer uit een totale lockdown kwamen. Vorig jaar vierden wij in het begin iedere boeking met een fles prosecco, dit jaar doen we dat maar niet want dan zouden we regelmatig hier dronken rondlopen.

De maand April hadden we prachtig weer en hebben we een gezellig feest kunnen geven voor onze vrienden, die we hier in de afgelopen twee jaar hebben mogen leren kennen.Heerlijk buiten gebarbecued en voor ieder wat wils, vegetarisch of een lekker stukje vlees.

Feest 25 50 jaar

 

Het leek erop dat de lente gekomen was, maar niks is minder waar.
Mei brak aan en gelijktijdig kwam ook de lang verwachtte regen.
Goed voor de natuur, want de eerst bosbranden hadden zich al voorgedaan in de bergen.
Iets minder leuk voor de gasten, maar gelukkig hebben ze zich goed kunnen vermaken tussen de buien door.
En zoals vaak als je op vakantie bent, is er altijd wel een uitje te plannen en gooit de regen geen roet in het eten. Zo was het ook hier.

We hebben inmiddels weer een aantal t(r)ips erbij bedacht die vanuit San Fedele Intelvi goed te ondernemen zijn. Weer of geen weer.

Denk aan het bezoeken van bijvoorbeeld de prachtige villa’s aan het Comomeer
• Villa Carlotta in Tremezzina: Villa Carlotta
• Villa Melzi in Bellagio: Villa Melzi
• Villa Balbianello in Tremezzina Villa Balbianello
• Met de trein vanuit Como voor nog geen €10,00 retour naar Milaan en een stadswandeling met Nederlandse gids, Inge de Boer. Milaan met Nederlandse gids. Milaan with local
• Bezoek de stad Como en bekijk o.a. de Dom van Como: Dom van Como

Hou je van wandelen en leent het weer zich ervoor dan hebben we ook nog diverse wandelroutes
• De Greenway langs het Comomeer.Greenway wandelroute
• De houtenbeeldenroute. Houten beeldenroute
• Diverse wandelroutes zijn te vinden op de wandelapp: Komoot.
• Website Comomeer wandelroutes: Comomeer wandelroutes

Genoeg te doen dus als je in Intelvi vallei bent!

Komende weken zitten we aardig vol met gasten maar we hebben nog wel wat plekjes vrij in de agenda van Villa il Maiale Bianco.
Kijk hiervoor even op onze mooie website: Website B&B Villa il Maiale Bianco
Het gaat een topzomer worden. We hebben er weer zin in om iedereen te verwennen met de lekkerste ontbijtjes en dinertjes in de tuin.
De proseccobar is aangevuld dus we zien jullie wel verschijnen :-).

Zonnig groet, Wietske en Pieter van der Ham Danser

Beste lezers,
Hier alweer onze 13e nieuwsbrief en de eerste van 2022.

2021 Was een jaar waarin we nog steeds te maken hadden met Covid. Een jaar vol onzekerheden, maar ook een jaar waarin we dan ook werkelijk de eerste gasten hebben kunnen ontvangen. Gasten die goed voorbereid onze kant op kwamen en zich niet lieten afschrikken door alle formulieren, die als gevolg van overheidsmaatregelen, ingevuld moesten worden om Italië in te kunnen reizen.
We hebben ze met open armen ontvangen en gezien de positieve reviews o.a. op Google en andere sites, gaan we zeker door met onze werkwijze. De tips die we gekregen hebben, nemen wij mee voor dit jaar.

Eind maart 2022 open we onze deuren voor het nieuwe seizoen wat zal lopen tot oktober 2022. De eerste boekingen hebben we al genoteerd. Wat ons aanmoedigt om door te gaan is dat er al boekingen zijn van gasten die voor de 2e keer ons komen bezoeken. Nu vinden wij, een mooier compliment kun je niet krijgen.
Wanneer je interesse hebt kun je op onze site kijken of in de periode dat jij onze B&B wil bezoeken nog kamers vrij zijn: Villa il Maiale Bianco B&B

Kerstboom Lugano 2021

Dit jaar kon de Kerstmarkt in Como met het lichtspektakel;
”Città dei Balocchi “ gelukkig wel doorgaan en hebben wij genoten van het mooie lichtspektakel op o.a de Dom van Como en diverse andere pleinen, de oergezellige kraampjes en prachtige kerstboom.
Ook in Lugano hebben we een Kerstmarkt kunnen bezoeken.
Bij beide konden we naar binnen met onze 2G en de FFP2-mondkapjes
plicht ,ook buiten, wat hier als geen bezwaar gezien wordt. Hierdoor kunnen we ook de horeca bezoeken, al zijn discotheken etc. nog wel gesloten. Ook in onze B&B zijn we op dit moment verplicht om de QR code te scannen.

In onze vorige nieuwsbrief schreef ik over onze 16-jarige oude Siamees, Joris. Joris koning van Siam hebben we eind augustus moeten laten inslapen. Dit deed ons veel verdriet. Het werd voor ons erg stil in ons eigen huis. Het leek wel of de ziel uit ons huis was.
Na enige maanden hadden we dan toch maar weer besloten om katten te nemen. Morris, een Europese korthaar, stoere man en Sorriso een Siamees dametje. Zij lopen hier nu door de B&B en we hopen dat we voordat de eerste gasten komen, wij ze geleerd hebben dat ze niet in de gastenkamers mogen vertoeven. Het liefst zouden ze naar buiten willen, want we hebben hier al weken achtereen, zon, heldere lucht en een temperatuur zo tussen de 5 en 10 graden.Helaas voor ze, ze zullen het voorlopig moeten doen met achter de ramen zitten.

 

Morris en Sorriso

 

Met dit fantastische weer, hebben we dit jaar dan wel geen sneeuw, zoals we vorig jaar hadden, maar we kunnen wel heerlijke wandeltochten maken. Over de veel aangegeven wandelroutes door de Intelvi Vallei en omgeving, zodat we onze wandelervaring straks kunnen delen. We beleven erg veel plezier aan onze wandelingen, want iedere keer is het weer een verrassing wat voor uitzicht het eindpunt ons zal geven, als beloning. Wandelen is ook buitengewoon goed voor ons om de gedachten weer op orde te krijgen en onze zorgen even achter te laten.

Comomeer vanuit Fagetto Lario

Pigra

San fedele Intelvi

Comomeer gezien vanuit San Zeno

Pigra binnenzijde kerk op route 5

San Zeno kerk

Funicolare Lanzo

Afgelopen zomer hebben we ook een aantal keren lekker kunnen gevaren op het Comomeer en zo andere dorpjes rond het meer bezocht. We hopen dat we komend jaar hier ook weer wat tijd voor vrij kunnen maken, zodat we hier ook wat meer over kunnen vertellen.

Dongo Comomeer jan 2022

Wat betreft klussen in huis, deze blijven komen. Bijna al onze 52 luiken zijn nu geschilderd. We zijn ons aan het oriënteren op een zwembad in onze tuin. We zijn er nog niet helemaal uit of dit nu een meer waarde zal geven aan onze B&B.
Dan de tuin, ook genoeg in te doen, al ligt dat nu even stil in de winter.

Eind vorige jaar hebben we dan eindelijk onze familie kunnen bezoeken in Nederland, na 1 jaar en 8 maanden. Dit hadden we ook bij vertrek niet bedacht. Ons plan was minimaal 4x per jaar naar Nederland te gaan. Gelukkig is iedereen inmiddels gewend aan Zoom, Teams en Face time en zo hebben we toch goed contact kunnen houden met familie en vrienden over de hele wereld.

Toch blijft fysiek elkaar ontmoeten het mooiste wat er is en waren we dan ook heel blij dat we veilig, familie hebben kunnen zien.

Over zien gesproken, we hopen ook jullie lezers een keer te mogen ontmoeten in onze B&B. Voor nu wensen wij jullie allemaal veel voorpret met het plannen van een mooie vakantie, misschien wel Italië en wie weet zien we elkaar dit of volgend jaar.

Wietske en Pieter van der Ham Danser.

Kom naar San Fedele Intelvi om de feestdagen door te brengen in romantische sferen.

 

Kerstkaart villa il maiale bianco 2020

 

Laat u verwennen in onze B&B in de december maand. Boek uw (kerst)vakantie en geniet van al het moois wat Valle Intelvi u te bieden heeft. Wandelen in de sneeuw, skiën, kerstmarkt in Como of Lugano en in de dorpen om ons heen, lekker uit eten en genieten van een aperitivo in het dorp.

 

Como Kerstmarkt 2019

Mercatini di natale Como, “Citta del Balocchi” 

Kerstmarkt Como 2019

Kerstmarkt Como 2019

Het is gezellig druk op de kerstmarkt in Como waar u kunt genieten van lokale specialiteiten, lekkernijen, vin brûle (glühwein), kraampjes met huisvlijt en lekkere warme kleding, sjaals en mutsen enz. enz.
Ook staat er een kunstijsbaan op het Piazza Cavour waar u heerlijk een paar rondjes kunt zwieren met uitzicht op het Comomeer.

Op 1e Kerstdag serveren we een heerlijke kerstmaaltijd in onze romantische eetkamer met haardvuur en uitzicht op de lichtjes in de bergen.

 

Kerstboom in de keuken Kerstavond 2020

 

Prijzen en beschikbaarheid:

  • Tweepersoonskamer Surca, per nacht € 85,00
  • Tweepersoonskamer Generoso, per nacht € 85,00
  • Tweepersoonskamer Gordona, per nacht € 95,00
  • Familiekamer Gordona, per nacht € 170,00
  • Suite Intelvi, per nacht € 115,00

Kerstdiner 1e Kerstdag, €50,00 p.p. excl.drank.

(Minimale verblijfsduur is 5 nachten en de prijs is incl. ontbijt)

U kunt ons een bericht sturen naar info@maiale-bianco.com voor meer info of even bellen naar + 31641943941. Zie ook onze website.

Wietske en Pieter van der Ham Danser
B&B Villa il Maiale Bianco

Alle maatregelen in Nederland en ook Italië hebben ervoor gezorgd dat we al meer dan een jaar niet hebben kunnen terugkeren naar Nederland. Er zijn momenten dat je graag je familie zou willen zien en niet via Zoom, WhatsApps etc. Helaas kunnen we dit niet veranderen en zijn we blij dat inmiddels seizoen 2021 mondjesmaat opgang komt.Juli en augustus zitten redelijk vol en voor september en de rest van het jaar kunnen we nog wel wat boekingen gebruiken.

Vandaag horen we of Nederland weer een inreis quarantaine gaat invoeren op vakantiegangers die vanuit bijv. Italië terugreizen naar Nederland.Wat we terugkrijgen als reactie van onze gasten dat men zich hier veiliger voelt dan in Nederland. Mondkapjes zijn binnen en in het openbaar vervoer verplicht, en buiten wanneer 1 meter niet gehandhaafd kan worden.

Officiële opening van onze B&B hebben we dan nog niet kunnen vieren, helaas.“Wat in het vat zit verzuurt, gelukkig, niet”.

We kijken met velen EK voetbal op het terras in het dorp. Hier wordt aan je tafel of waar je dan ook zit te kijken, bediend en is het niet de bedoeling dat er gelopen wordt.Italië staat in de finale tegen Engeland en bij winst zal er nog meer vuurwerk en feestgeruis klinken dan het bij de winst van de ½ finale deed, die bruut verstoord werd na afloop door een flinke onweersbui.

Inmiddels hebben we al een dierenarts bezocht met onze 16 jaar oude Siameese kater. Hij eet slecht en is nog magerder dan een Siamees behoort te zijn maar de oorzaak is niet gevonden, dus knuffelen hem maar veel.

Joris bij dierenarts

Zelf hebben we onze beide vaccinaties gehad, ook weer een ervaring hiermee rijker. De huisarts en de ziekenhuizen in de omgeving hebben we reeds al een bezoek gebracht, maar gelukkig zijn we zo gezond als een vis. Althans misschien hebben we het niet goed verstaan. ;-)…, gelukkig hebben we alles op papier en bleek dat we het goed verstaan hadden . Dit soort gevalletjes zijn best spannend, want dan blijkt toch maar weer dat de taal spreken en begrijpen nog altijd niet feilloos gaat.

Covid vaccinatie 2021

Klussen aan het huis is nog steeds in volle gang zolang er geen gasten zijn, want we hebben lawaai genoeg in de straten rond om ons huis.2 Maanden geleden besloot de gemeente dat het nu in het Hoog Seizoen de tijd is om het rioolstelsel aan te passen. Regenwater scheiden van riool.Dagelijks is het spannend of we tussen 9-12u en 13.30-16u wel water uit de kraan komt.Na een telefoontje met de burgemeester, bleek dat ja, ze hadden eigenlijk al in januari moeten beginnen, maar ja; “u begrijpt” nee wij begrijpen niet maar wat doen we eraan? We kunnen niet zeggen dat wij hier relaxt in de tuin zitten op dit moment. Dit verschilt per uur.Maar zo belooft de burgemeester ons, volgende week zijn we bij u in de straat klaar. Het lijkt er gelukkig wel op, dat hij gelijk gaat krijgen! Om relaxt te blijven gaan ook wij er af en toe op uit met gasten die het gezellig vinden dat wij mee gaan.

.

Zo hebben we ook vlak bij een tennisbaan van kunstgras ontdekt die per uur te huren is, op dit terrein bevindt zich ook een kleine-, klimmuur van de Alpine club waar je in overleg ook gebruik van kunt maken. Ernaast ligt een redelijke speeltuin.Voetbalclub A.C. Laino heeft daar zijn eigen dug-out, ook niet onbelangrijk.

   

De kelder van ons huis, die te bereiken is vanuit de tuin, is inmiddels omgetoverd tot een gezellig proseccobar annex tv-kamer en nu veel gebruikt wordt samen met onze gasten om EK voetbal te volgen. Zo leren we onze gasten ook beter kennen en zij ons. Erg gezellig!

Bar kelder

Naast wassen, schoonmaken van kamers, komen wij de dagen goed door op deze wijze.Laten we hopen dat de Covid cijfers in Nederland niet het reizen gaat beïnvloeden en dat de gasten die al geboekt hebben bij ons, met open armen kunnen verwelkomen en in de watten kunnen leggen.

Vruchten ontbijt

Wij wensen iedereen een heerlijk zomerseizoen toe!

Wietske en Pieter van der Ham Danser

E-MAIaLe Bianco 22 Mei 2021, de 10e nieuwsbrief.

Is 1 prik voldoende voor Italië?

Eén prik met een Covid vaccin is straks genoeg om de digitale coronapas te krijgen, die het reizen in de Europese Unie gemakkelijker moet maken.
Daarover zijn de EU-landen en het Europese Parlement het eens, schrijven o.a. RTL nieuws en De Telegraaf. Uiteraard geldt ook altijd het alternatief een negatieve PCR test of bewezen Corona besmetting in de afgelopen 6 maanden.

De NOS schrijft ook:” Reizigers die met de auto op vakantie gaan, blijft waarschijnlijk een hoop gedoe bespaard”.
De bedoeling is dat er geen grenscontroles komen binnen de EU. Eenmaal in het land kun je wel gecontroleerd worden. Het is niet duidelijk nog hoe dat in z’n werk zal gaan.
Een PCR test moet bijv. 72 uur voor vertrek zijn afgenomen, maar als reizigers niet aan de grens gecontroleerd worden, is dat lastig te bewijzen.

Het zou ons zelfs niet verbazen als, zodra de besmettingsgraad nóg veel lager wordt, in de zomer, er mogelijk geen toegangseisen meer gelden, of we denken in ieder geval een stuk soepeler, bijv. geen verplichte PCR test voor ongevaccineerde of kinderen.
Het toerisme is voor Italië van groot belang.
Uiteraard zullen de leefregels, met o.a. mondkapjes en afstand tot elkaar nemen niet zo snel gaan verdwijnen.

Nu is Italië voor Nederlanders nog “oranje”, mogelijk zal dit uiterlijk juni wijzigen in “geel”.
Lombardije is voor de Italianen nu “geel”, om het verwarrend te maken.
Om een idee te geven de stand per 21 mei jl. van geheel Lombardije (10 miljoen inwoners).
o Uitgevoerde testen: 45.058 (waarvan 27.489 moleculair en 17.569 antigeen) totaal tot op heden: 10.335.010
o Nieuwe positieve gevallen: 847 (waarvan 74 ‘zwak positief’)
o Genezen: 759.878 (+998), waarvan 3.282 ontslagen en 756.596 hersteld
o Op de intensive care: 308 (-8)
o Niet op de intensive care opgenomen: 1.662 (-93)
o Sterfgevallen, totaal: 33.449 (+11)

Je kunt bij ons veilig boeken. Is het niet mogelijk te reizen als gevolg van overheidsverbod dan krijg je 100% restitutie van de reeds betaalde kosten.

Tot zover een update over reizen naar Italië.

Fijne Pinksterdagen, Wietske en Pieter van der Ham Danser

Goedemorgen vanuit de Valle Intelvi.

Vandaag vieren we Bevrijdingsdag in Nederland, wij hebben ook goed nieuws te horen gekregen. Goed nieuws voor het toerisme in onze regio, de Green Pass voor de buitenlanders is er.

Premier Draghi heeft tijdens de ministeriële vergadering met de G20 en Europesche Unie vandaag aangekondigd dat vanaf 15 Mei Italië opengaat voor internationaal toerisme. Er kan dan weer gereisd worden zonder 5 dagen quarantaine plicht.
Een bewijs van dat je genezen bent van Covid, of gevaccineerd of een binnen 48 uur voor vertrek afgenomen negatieve test volstaat.
Er wordt gewerkt aan een digitale versie van deze pas.
Ook de avondklok wordt of gewijzigd naar 23uur dan wel afgeschaft.

De Europesche Groene Pas zal pas vanaf half juni ingevoerd gaan worden en stelt iedereen in staat zich vrij binnen de de EU te verplaatsen. Ook dan gelden bovenstaande bewijzen.

Wij staan klaar om jullie te verwelkomen, Wietske en Pieter van der Ham Danser

Italië gaat weer open

De regering Draghi heeft aangekondigd dat ze van plan zijn om Italië langzaam uit de lockdown te halen. Dit proces begint vanaf 26 april. Lombardije komt dan in een (versterkte) gele zone. Dit houdt in dat vanaf 15 mei de zwembaden en stranden opengaan. Restaurants en bars openen hun terrassen en kan er weer geluncht en gedineerd worden (verplicht reserveren, max 4 pers.).Vanaf 1 juni kan er binnen in de restaurants geluncht worden, 1 juli wordt verwacht dat musea en themaparken weer opengaan .Ondertussen kunnen ons weer buiten onze gemeentegrenzen begeven en zijn vrienden- en familiebezoekjes weer toegestaan.

Mondkapjes en afstand houden blijven verplicht.

De komende weken zullen er meer details gedeeld gaan worden maar het begin is er!

 

Lekker rustig in Valle Intelvi

De verwachting is dat de Vallei redelijk rustig zullen zijn. De Amerikanen, Chinezen en andere niet Europese vakantiegangers zijn dit jaar nog niet welkom in Italië. Voor hun blijven de grenzen nog even gesloten. Dit is de kans om deze prachtige Vallei te bezoeken!

 

Logeren in B&B Villa il Maiale Bianco

Zoek je nog een overnachting voor je vakantie?Wij zijn vanaf de 26 april volledig geopend en we nemen uiteraard de verplichte voorzorgsmaatregelen betreffende Covid. Onze gasten kunnen volop genieten van de mooie plekjes die de Vallei ons biedt.

Mocht de grenzen toch nog dicht blijven dan ontvang je je aanbetaling gewoon terug. Zie hiervoor ook onze website B&B Villa il Maiale Bianco

Boek een kamer, pak je koffer en kom de Vallei ontdekken. Vakantie begint!

Pieter en Wietske in de tuin april 2021

A presto, Wietske en Pieter van der Ham Danser

 

E-MAIaLe Bianco: Het is vandaag 9 maart 2021, de 7e nieuwsbrief.

Exact 1 jaar geleden, 9 maart 2020 tekenden we het koopcontract, bij een notariskantoor in Como.
De eerste dag dat Italië, volkomen op slot ging. Wij waren nog, op tijd de grens over. Zo voelde dat.
Nog even waren we bang dat de afspraak niet door zou gaan, maar de notaris zag de situatie nog rooskleurig is en het zou allemaal wel meevallen. Ik zou hem graag opnieuw willen treffen en de vraag willen stellen, hoe hij het achteraf allemaal beleefd heeft.

We stelden ons Facebook en LinkedIn vrienden als volgt op de hoogte van onze plannen voor emigratie naar Italië.
Geplaatst op 1 januari 2020;
“Een nieuw decennium.
Waarin wij niet alleen Dromen over wat echt gaaf is, we Durven erin te geloven en we Doen ons best om er een succes van te maken.
Na een jaar van voorbereiding op ons vertrek naar Italië, gaan we in maart dan ook echt vertrekken. In augustus 2020 gaan we de deuren openen van onze verbouwde B&B Villa il Maiale Bianco in San Fedele Intelvi in de bergen tussen het Comomeer (IT) en het meer van Lugano (Zw).
We hopen velen van jullie te mogen verwelkomen, de komende jaren”

Dat het niet gelopen is zoals we op 1 januari 2020 bedacht hebben, kunnen we allemaal wel bedenken en behoeft geen uitleg.
Wat we nog steeds doen is,
Dromen, dat het gaaf is.
We hebben een huis gerenoveerd en het is ons gelukt, eenieder die het heeft mogen aanschouwen, tijdens en na de renovatie, is enthousiast.
We hebben een enkele gast mogen ontvangen en wat vonden wij dat gaaf.
De omgeving inmiddels te voet en met de auto uitgekamd en wat een gave omgeving is het, nog mooier dan ooit verwacht.
Durven erin te geloven
We geloven, dat er een “semi” normale zomervakantie aan gaat komen.
Dat iedereen reishonger heeft en behoefte heeft om de natuur in te gaan en onze Vallei, hier iedereen verrast.
Doen ons best om er succes van te maken.
Wij willen graag dat onze gasten, soelaas van de afgelopen periode gaat vergeten en hier een tot rust gaat komen.
Ontspannen vertoeven bij ons in de B&B en de prachtige omgeving, van de Intelvi Vallei, die zich bevindt tussen en prachtige Comomeer (It)en meer van Lugano, wat zich grotendeels tussen de Zwitserse Alpen bevindt maar ook voor een deel nog in de Italiaanse uitlopers van de Alpen.

Afgelopen jaar was voor ons een bewogen jaar. We hebben dit afgelopen jaar heel wat voor de kiezen gehad.
De renovatie, verliep redelijk, met ups en downs, lees hierover in onze afgelopen nieuwsbrieven.

Zomer 2020, zaten wij in de “gele-zone” wat inhoud een redelijk gewoon leven, waarin Covid langs de zijlijn invloed had op ons dagelijks leven. Voor ons Nederlanders, scholen, winkels, horeca waren open. Reisverkeer was zonder enige restrictie mogelijk, binnen en buiten de landsgrenzen.

Sinds 2oktober 2020 wonen wij dan in de B&B en al vrij snel kwamen we daarna in de “oranje-zone”.

Vanaf dat moment geldt hier de o.a. de avondklok.
In deze periode gingen regio’s, in ons geval Lombardije, alles op regionaal ipv landelijk niveau regelen.
Kerst 2020, Lombardije ging weer op slot. Alles gesloten. “Rode zone”.
Reizen alleen binnen je eigen gemeentegrenzen, dat mocht dan nog, dit in tegenstelling tot maart, april 2020 toen je niet verder dan 200 meter vanaf je huis, je mocht begeven.

Half januari we gaan naar geel, heerlijk wat een vrijheid, maar toch blijkt je wantrouwen in je medemens geraakt te zijn. Dragen ze wel mondkapjes op de juiste wijze, hier binnen ook verplicht, wanneer je op bezoek gaat? Houden we wel genoeg afstand? Zien zij meer mensen per dag dan toegestaan? Waarom zitten er zoveel mensen bij elkaar op terras aan een tafel?
Besmettingen lopen op, terug naar oranje gedurende een week.
Februari geel, eind februari oranje, nu begin maart hebben we er nog een kleur bij gekregen, “diep donkeroranje zone”, dwz peuter-/kleuterschool open, rest dicht en winkels met beperkingen open. Afhaal, bij restaurants mogelijk tussen 18.00-22.00u.
Het ziet er naar uit dat we in het weekenden voorlopig, naar een rode zone teruggaan, voor de komende weken en de avondklok vervroegd gaat worden naar mogelijk 19.00u..

De vele regels hier zijn niet meer te volgen dus we doen maar zo voorzichtig mogelijk.
Gelukkig wonen we in een fantastische omgeving wat betreft de natuur zodat we met enige regelmaat onze gedachten kunnen verzetten tijdens de wandelingen die we maken om nieuwe plaatsen te bezichtigen.
We zijn ook weer nieuwe vriendschappen aan het opbouwen.

Van de week werden de laatste lege dozen door de verhuizer opgehaald zodat we aan het laatste project de proseccobar kunnen gaan beginnen in onze kelder en ook de plannen voor het zwembad beginnen vorm te krijgen.
We hopen toch wel dat dit jaar ons veel gasten mag brengen zodra er weer gereisd mag worden, die we lekker kunnen verwennen.

Hou vol iedereen en houdt moed. Samen krijgen we Corona….We kunnen het niet meer horen. Hopelijk tot snel iedereen!

Allereerst willen wij iedereen een succesvol en gezond 2021 wensen. 2020 was een rollercoaster, niet alleen voor ons maar voor iedereen van jullie denken wij. Een jaar dat begon met dromen met wat we echt gaaf vinden, erin durfde te geloven en ons best gingen doen om het te realiseren. Een B&B starten. We dachten […]

E-MAIaLe Bianco: Het is vandaag 11 juli 2020, de 4e nieuwsbrief.

We zijn inmiddels flink opgeschoten met de renovatie van onze B&B.
Er is razend veel gebeurd zowel in het huis, als in de tuin.

De gaten waar ons huis in de vorige nieuwsbrief nog uit bestond, hiervan zijn inmiddels 90% weer opgevuld met slangen voor water, elektra, zonnepanelen en zonneboiler en voorbereiding voor elektra, zoals stopcontacten en lichtpunten.

We hebben op iedere kamer de badkamer uit gemeten zodat hier geen letterlijke Babylonische spraakverwarring over kan ontstaan, want soms begrijpen we nog niet alle details die de bouwvakkers willen weten of met ons willen delen. Iedere dag leren we er een hoop technische woorden bij.

Inmiddels staan de muren van onze badkamers er en wordt het steeds meer zichtbaar hoe het er in september uit zal gaan zien.

We hebben onze tuin ook verder onderhanden genomen en laten nemen. Er stonden 2 enorme bomen in die het uitzicht van ons en de buren belemmerde maar ook andere bomen en het terras compleet ontwrichtte.
Hiervoor hebben we een echte bosbouwer gevonden. Een man die dag en nacht bezig is in de bossen op de bergen en onder tussen met zijn handen de meest prachtige voorwerpen kan maken van boomstammen. Ondertussen ook nog geiten en koeien verzorgt.
Veel mensen verdienen hier als boer of bosbouwer hun inkomen.

Tijdens het inladen in Nederland van onze verhuizing bleek dat niet al onze tuinmeubelen nog in de verhuiswagen konden en stonden tijdelijk in een andere vrachtwagen, die inmiddels zijn vracht hier vlakbij ons moest lossen. En zo hebben we nu een deel van onze tuinmeubelen al in onze tuin staan.

We hebben onze keuken besteld, in eerst instantie bij de Ikea. Dit leek in kannen en kruiken maar tijdens de definitieve bestelling bleek dat er standaardkastje en wasbakken niet leverbaar waren. Wanneer dan wel dat was niet te zeggen, Covid-19, hè.
Aangezien wij afhankelijk zijn van de indeling van het huis kunnen we niet zomaar kiezen voor andere maten.

Heel vreemd werd dit bij Ikea gevonden. 3 Uur later nadat we binnen gestapt waren bij de Ikea iets wat ontzet weer inde auto richting huis.
Want ook hier moeten we rekening houden dat we al wel een keuken hebben als we open willen in September. Stress dus.
De volgende dag kwam onze bouwvakker ons te hulp en maakt een afspraak bij een hier bekende keukenboer/meubelgigant; Mondo Convinienca.
Ook hier kregen we te maken met enige tegenslag, als dat nadat de geometra geweest was en de keuken besteld zou worden, dit niet gedaan bleek te zijn. Doordat we aldoor alert blijven kwamen we hierachter. Wederom nu 2 weken vertraging. We gaan nu al richting opening half September. Zonder keuken geen B&B.

Wat wel zonder slag of stoot na de lock down snel geregeld was is het overschrijven van ons auto op Italiaans kenteken en tegen een “gewone” prijs, want ook daar op de weg hiernaar toe met veel bedrijven contact gehad, die zeer uiteenlopende tarieven hanteren.

De eerste hulptroepen na de lockdown zijn ook gearriveerd uit Nederland en hebben heel veel werk verzet.
De tuin is voorzien van nieuw grint en alle badkamers hebben een schilderbeurt gehad.

Dit hadden we even nodig, want we hebben nog veel te doen, naast in het huis werken ook bijkomende zaken regelen, zoals bankzaken, verzekeringen, inboedel kopen, nadenken over hoe we alles op tijd in huis hebben.
Want ook wij willen zo snel mogelijk onze eerste gasten verwelkomen.

Er zijn 85% minder toeristen op dit moment in het gebied rond het Comomeer. Gelukkig zitten wij in een dorp waar het hele jaar wel toeristen op doorreis komen en Italianen hun weekenden graag doorbrengen.

Tot de volgende nieuwsbrief,

Wietske en Pieter van der Ham Danser