Allereerst willen wij iedereen een succesvol en gezond 2021 wensen.

2020 was een rollercoaster, niet alleen voor ons maar voor iedereen van jullie denken wij.
Een jaar dat begon met dromen met wat we echt gaaf vinden, erin durfde te geloven en ons best gingen doen om het te realiseren.
Een B&B starten.

We dachten toen nog dat we open zouden kunnen gaan in augustus en dat we veel gasten zouden gaan verwelkomen.
Hoe anders is het laatste gelopen.

9 Februari 2020, hoogwater bij de Waal in Tiel. Ons vertrek komt steeds dichterbij en we koesterde dit unieke moment, wanneer zouden wij in Tiel zijn en zou er dan ook hoogwater zijn?

Februari afscheid van onze werkgevers, afscheid van onze vrienden. We zouden ze snel weer ontmoeten in Italië, dachten we allemaal.
Al snel kwamen de eerste berichten uit Bergamo, Italië, iedereen vroeg aan ons is het nog wel veilig dat jullie vertrekken?

Eind februari staat de verhuizer voor de deur, emotionele dag.

2 Maart we gaan nog snel naar de Sligro, Italië dreigt op slot te gaan, winkels sluiten hun deuren.
Covid komt nu echt heel dichtbij. Boodschappen gedaan voor de eerste 14 dagen, broodmeel, spaghetti, houdbaar melk, soep etc.

3 Maart wij vertrekken met onze poes Joris richting Italië.

7 Maart Italië dreigt op slot te gaan, maandag 9 maart zouden we het koopcontract tekenen. Zenuwachtig vroegen wij ons af of dat nog wel door zou gaan.
9 Maart tekenen we alsnog het koopcontract, krijgen we de sleutels overhandigd en denk dat we 3 maanden gaan bikkelen en dan onze deuren kunnen gaan openen.
Niets is minder waar, rest is bekend.

2020
Het jaar waar in we hier in Italië een nieuw leven zijn gaan opbouwen.

In plaats van augustus werd het half oktober, dat we klaar met de renovatie waren.
Helaas konden we dit niet vieren met de burgemeester, zoals dit altijd gebeurt in het tv-programma “ik vertrek”, want we zaten weer in zone oranje en deze werd geel en het leek een beetje op het “oude” normaal. Al snel gingen we naar oranje en weer naar rood. Helaas nog geen steeds geen gasten kunnen verwelkomen.

Zo wordt het bijna vanzelf 2021,

Wij gaan ervoor, samen gaan wij dit redden, is ons motto voor 2021.

Tiel, Nederland we hebben nog geen kans gekregen om terug te gaan.
De Kerstbomen hebben we opgeruimd, zodat we eind dit jaar weer kunnen optuigen, om er samen met onze gasten van te kunnen gaan genieten.
Er zijn nog voldoende werkzaamheden in ons huis te doen. Kelder reorganiseren en er een gezellige ruimte van te maken die kan functioneren als ontspanningsruimte voor de gasten, restant dozen uitpakken, luiken schilderen.
Voldoende om het nog aantrekkelijker te maken voor onze gasten.
De mogelijkheid bekijken of we komend jaar een zwembad kunnen realiseren op ons land tegenover ons huis. Het huis aan de buitenkant laten schilderen.

Voorlopig moeten we nog 2 maanden sluiten, dit niet in verband met het virus maar met de wet, zoals die hier van toepassing is op o.a. B&B’s.
We willen graag in deze periode terug naar Nederland of het mogelijk is, we durven er geen weddenschap op in te zetten.
12 Maart open we dan onze deuren en gaan we er vanuit dat we dan een officiële opening kunnen houden waar we ook onze buren en vrienden kunnen uitnodigen voor een groots tuinfeest in onze prachtig tuin.
Wellicht kunnen we jullie hier ook in de loop van 2021 verwelkomen. Wij kijken hier enorm naar uit.

Tot de volgende nieuwsbrief,
Wietske en Pieter van der Ham Danser