E-MAIaLe Bianco 19 januari 2022, de 13e nieuwsbrief

San Zeno

Beste lezers,
Hier alweer onze 13e nieuwsbrief en de eerste van 2022.

2021 Was een jaar waarin we nog steeds te maken hadden met Covid. Een jaar vol onzekerheden, maar ook een jaar waarin we dan ook werkelijk de eerste gasten hebben kunnen ontvangen. Gasten die goed voorbereid onze kant op kwamen en zich niet lieten afschrikken door alle formulieren, die als gevolg van overheidsmaatregelen, ingevuld moesten worden om Italië in te kunnen reizen.
We hebben ze met open armen ontvangen en gezien de positieve reviews o.a. op Google en andere sites, gaan we zeker door met onze werkwijze. De tips die we gekregen hebben, nemen wij mee voor dit jaar.

Eind maart 2022 open we onze deuren voor het nieuwe seizoen wat zal lopen tot oktober 2022. De eerste boekingen hebben we al genoteerd. Wat ons aanmoedigt om door te gaan is dat er al boekingen zijn van gasten die voor de 2e keer ons komen bezoeken. Nu vinden wij, een mooier compliment kun je niet krijgen.
Wanneer je interesse hebt kun je op onze site kijken of in de periode dat jij onze B&B wil bezoeken nog kamers vrij zijn: Villa il Maiale Bianco B&B

Kerstboom Lugano 2021

Dit jaar kon de Kerstmarkt in Como met het lichtspektakel;
”Città dei Balocchi “ gelukkig wel doorgaan en hebben wij genoten van het mooie lichtspektakel op o.a de Dom van Como en diverse andere pleinen, de oergezellige kraampjes en prachtige kerstboom.
Ook in Lugano hebben we een Kerstmarkt kunnen bezoeken.
Bij beide konden we naar binnen met onze 2G en de FFP2-mondkapjes
plicht ,ook buiten, wat hier als geen bezwaar gezien wordt. Hierdoor kunnen we ook de horeca bezoeken, al zijn discotheken etc. nog wel gesloten. Ook in onze B&B zijn we op dit moment verplicht om de QR code te scannen.

In onze vorige nieuwsbrief schreef ik over onze 16-jarige oude Siamees, Joris. Joris koning van Siam hebben we eind augustus moeten laten inslapen. Dit deed ons veel verdriet. Het werd voor ons erg stil in ons eigen huis. Het leek wel of de ziel uit ons huis was.
Na enige maanden hadden we dan toch maar weer besloten om katten te nemen. Morris, een Europese korthaar, stoere man en Sorriso een Siamees dametje. Zij lopen hier nu door de B&B en we hopen dat we voordat de eerste gasten komen, wij ze geleerd hebben dat ze niet in de gastenkamers mogen vertoeven. Het liefst zouden ze naar buiten willen, want we hebben hier al weken achtereen, zon, heldere lucht en een temperatuur zo tussen de 5 en 10 graden.Helaas voor ze, ze zullen het voorlopig moeten doen met achter de ramen zitten.

 

Morris en Sorriso

 

Met dit fantastische weer, hebben we dit jaar dan wel geen sneeuw, zoals we vorig jaar hadden, maar we kunnen wel heerlijke wandeltochten maken. Over de veel aangegeven wandelroutes door de Intelvi Vallei en omgeving, zodat we onze wandelervaring straks kunnen delen. We beleven erg veel plezier aan onze wandelingen, want iedere keer is het weer een verrassing wat voor uitzicht het eindpunt ons zal geven, als beloning. Wandelen is ook buitengewoon goed voor ons om de gedachten weer op orde te krijgen en onze zorgen even achter te laten.

Comomeer vanuit Fagetto Lario

Pigra

San fedele Intelvi

Comomeer gezien vanuit San Zeno

Pigra binnenzijde kerk op route 5

San Zeno kerk

Funicolare Lanzo

Afgelopen zomer hebben we ook een aantal keren lekker kunnen gevaren op het Comomeer en zo andere dorpjes rond het meer bezocht. We hopen dat we komend jaar hier ook weer wat tijd voor vrij kunnen maken, zodat we hier ook wat meer over kunnen vertellen.

Dongo Comomeer jan 2022

Wat betreft klussen in huis, deze blijven komen. Bijna al onze 52 luiken zijn nu geschilderd. We zijn ons aan het oriënteren op een zwembad in onze tuin. We zijn er nog niet helemaal uit of dit nu een meer waarde zal geven aan onze B&B.
Dan de tuin, ook genoeg in te doen, al ligt dat nu even stil in de winter.

Eind vorige jaar hebben we dan eindelijk onze familie kunnen bezoeken in Nederland, na 1 jaar en 8 maanden. Dit hadden we ook bij vertrek niet bedacht. Ons plan was minimaal 4x per jaar naar Nederland te gaan. Gelukkig is iedereen inmiddels gewend aan Zoom, Teams en Face time en zo hebben we toch goed contact kunnen houden met familie en vrienden over de hele wereld.

Toch blijft fysiek elkaar ontmoeten het mooiste wat er is en waren we dan ook heel blij dat we veilig, familie hebben kunnen zien.

Over zien gesproken, we hopen ook jullie lezers een keer te mogen ontmoeten in onze B&B. Voor nu wensen wij jullie allemaal veel voorpret met het plannen van een mooie vakantie, misschien wel Italië en wie weet zien we elkaar dit of volgend jaar.

Wietske en Pieter van der Ham Danser.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *