E-MAIaLe Bianco 9 juli 2021, de 11e nieuwsbrief

Bar kelder

Alle maatregelen in Nederland en ook Italië hebben ervoor gezorgd dat we al meer dan een jaar niet hebben kunnen terugkeren naar Nederland. Er zijn momenten dat je graag je familie zou willen zien en niet via Zoom, WhatsApps etc. Helaas kunnen we dit niet veranderen en zijn we blij dat inmiddels seizoen 2021 mondjesmaat opgang komt.Juli en augustus zitten redelijk vol en voor september en de rest van het jaar kunnen we nog wel wat boekingen gebruiken.

Vandaag horen we of Nederland weer een inreis quarantaine gaat invoeren op vakantiegangers die vanuit bijv. Italië terugreizen naar Nederland.Wat we terugkrijgen als reactie van onze gasten dat men zich hier veiliger voelt dan in Nederland. Mondkapjes zijn binnen en in het openbaar vervoer verplicht, en buiten wanneer 1 meter niet gehandhaafd kan worden.

Officiële opening van onze B&B hebben we dan nog niet kunnen vieren, helaas.“Wat in het vat zit verzuurt, gelukkig, niet”.

We kijken met velen EK voetbal op het terras in het dorp. Hier wordt aan je tafel of waar je dan ook zit te kijken, bediend en is het niet de bedoeling dat er gelopen wordt.Italië staat in de finale tegen Engeland en bij winst zal er nog meer vuurwerk en feestgeruis klinken dan het bij de winst van de ½ finale deed, die bruut verstoord werd na afloop door een flinke onweersbui.

Inmiddels hebben we al een dierenarts bezocht met onze 16 jaar oude Siameese kater. Hij eet slecht en is nog magerder dan een Siamees behoort te zijn maar de oorzaak is niet gevonden, dus knuffelen hem maar veel.

Joris bij dierenarts

Zelf hebben we onze beide vaccinaties gehad, ook weer een ervaring hiermee rijker. De huisarts en de ziekenhuizen in de omgeving hebben we reeds al een bezoek gebracht, maar gelukkig zijn we zo gezond als een vis. Althans misschien hebben we het niet goed verstaan. ;-)…, gelukkig hebben we alles op papier en bleek dat we het goed verstaan hadden . Dit soort gevalletjes zijn best spannend, want dan blijkt toch maar weer dat de taal spreken en begrijpen nog altijd niet feilloos gaat.

Covid vaccinatie 2021

Klussen aan het huis is nog steeds in volle gang zolang er geen gasten zijn, want we hebben lawaai genoeg in de straten rond om ons huis.2 Maanden geleden besloot de gemeente dat het nu in het Hoog Seizoen de tijd is om het rioolstelsel aan te passen. Regenwater scheiden van riool.Dagelijks is het spannend of we tussen 9-12u en 13.30-16u wel water uit de kraan komt.Na een telefoontje met de burgemeester, bleek dat ja, ze hadden eigenlijk al in januari moeten beginnen, maar ja; “u begrijpt” nee wij begrijpen niet maar wat doen we eraan? We kunnen niet zeggen dat wij hier relaxt in de tuin zitten op dit moment. Dit verschilt per uur.Maar zo belooft de burgemeester ons, volgende week zijn we bij u in de straat klaar. Het lijkt er gelukkig wel op, dat hij gelijk gaat krijgen! Om relaxt te blijven gaan ook wij er af en toe op uit met gasten die het gezellig vinden dat wij mee gaan.

.

Zo hebben we ook vlak bij een tennisbaan van kunstgras ontdekt die per uur te huren is, op dit terrein bevindt zich ook een kleine-, klimmuur van de Alpine club waar je in overleg ook gebruik van kunt maken. Ernaast ligt een redelijke speeltuin.Voetbalclub A.C. Laino heeft daar zijn eigen dug-out, ook niet onbelangrijk.

   

De kelder van ons huis, die te bereiken is vanuit de tuin, is inmiddels omgetoverd tot een gezellig proseccobar annex tv-kamer en nu veel gebruikt wordt samen met onze gasten om EK voetbal te volgen. Zo leren we onze gasten ook beter kennen en zij ons. Erg gezellig!

Bar kelder

Naast wassen, schoonmaken van kamers, komen wij de dagen goed door op deze wijze.Laten we hopen dat de Covid cijfers in Nederland niet het reizen gaat beïnvloeden en dat de gasten die al geboekt hebben bij ons, met open armen kunnen verwelkomen en in de watten kunnen leggen.

Vruchten ontbijt

Wij wensen iedereen een heerlijk zomerseizoen toe!

Wietske en Pieter van der Ham Danser

1 antwoord
 1. Trudi
  Trudi zegt:

  Beste mensen wat lees ik nu in de krant……(AD)
  Jullie hadden het zo mooi op orde…klaar voor de gasten…
  En dan nu weer het noodweer…
  Sterkte met alles. Diep respect dat jullie je droom achterna zijn gegaan. Het ziet er zo mooi uit. Ik hoop dat de schade meevalt en het weer snel op orde is. Mvg Trudi Geenen

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *