E-MAIaLe Bianco: Het is vandaag 11 juli 2020, de 4e nieuwsbrief.

Villa il maiale Bianco ontbijt tuin

E-MAIaLe Bianco: Het is vandaag 11 juli 2020, de 4e nieuwsbrief.

We zijn inmiddels flink opgeschoten met de renovatie van onze B&B.
Er is razend veel gebeurd zowel in het huis, als in de tuin.

De gaten waar ons huis in de vorige nieuwsbrief nog uit bestond, hiervan zijn inmiddels 90% weer opgevuld met slangen voor water, elektra, zonnepanelen en zonneboiler en voorbereiding voor elektra, zoals stopcontacten en lichtpunten.

We hebben op iedere kamer de badkamer uit gemeten zodat hier geen letterlijke Babylonische spraakverwarring over kan ontstaan, want soms begrijpen we nog niet alle details die de bouwvakkers willen weten of met ons willen delen. Iedere dag leren we er een hoop technische woorden bij.

Inmiddels staan de muren van onze badkamers er en wordt het steeds meer zichtbaar hoe het er in september uit zal gaan zien.

We hebben onze tuin ook verder onderhanden genomen en laten nemen. Er stonden 2 enorme bomen in die het uitzicht van ons en de buren belemmerde maar ook andere bomen en het terras compleet ontwrichtte.
Hiervoor hebben we een echte bosbouwer gevonden. Een man die dag en nacht bezig is in de bossen op de bergen en onder tussen met zijn handen de meest prachtige voorwerpen kan maken van boomstammen. Ondertussen ook nog geiten en koeien verzorgt.
Veel mensen verdienen hier als boer of bosbouwer hun inkomen.

Tijdens het inladen in Nederland van onze verhuizing bleek dat niet al onze tuinmeubelen nog in de verhuiswagen konden en stonden tijdelijk in een andere vrachtwagen, die inmiddels zijn vracht hier vlakbij ons moest lossen. En zo hebben we nu een deel van onze tuinmeubelen al in onze tuin staan.

We hebben onze keuken besteld, in eerst instantie bij de Ikea. Dit leek in kannen en kruiken maar tijdens de definitieve bestelling bleek dat er standaardkastje en wasbakken niet leverbaar waren. Wanneer dan wel dat was niet te zeggen, Covid-19, hè.
Aangezien wij afhankelijk zijn van de indeling van het huis kunnen we niet zomaar kiezen voor andere maten.

Heel vreemd werd dit bij Ikea gevonden. 3 Uur later nadat we binnen gestapt waren bij de Ikea iets wat ontzet weer inde auto richting huis.
Want ook hier moeten we rekening houden dat we al wel een keuken hebben als we open willen in September. Stress dus.
De volgende dag kwam onze bouwvakker ons te hulp en maakt een afspraak bij een hier bekende keukenboer/meubelgigant; Mondo Convinienca.
Ook hier kregen we te maken met enige tegenslag, als dat nadat de geometra geweest was en de keuken besteld zou worden, dit niet gedaan bleek te zijn. Doordat we aldoor alert blijven kwamen we hierachter. Wederom nu 2 weken vertraging. We gaan nu al richting opening half September. Zonder keuken geen B&B.

Wat wel zonder slag of stoot na de lock down snel geregeld was is het overschrijven van ons auto op Italiaans kenteken en tegen een “gewone” prijs, want ook daar op de weg hiernaar toe met veel bedrijven contact gehad, die zeer uiteenlopende tarieven hanteren.

De eerste hulptroepen na de lockdown zijn ook gearriveerd uit Nederland en hebben heel veel werk verzet.
De tuin is voorzien van nieuw grint en alle badkamers hebben een schilderbeurt gehad.

Dit hadden we even nodig, want we hebben nog veel te doen, naast in het huis werken ook bijkomende zaken regelen, zoals bankzaken, verzekeringen, inboedel kopen, nadenken over hoe we alles op tijd in huis hebben.
Want ook wij willen zo snel mogelijk onze eerste gasten verwelkomen.

Er zijn 85% minder toeristen op dit moment in het gebied rond het Comomeer. Gelukkig zitten wij in een dorp waar het hele jaar wel toeristen op doorreis komen en Italianen hun weekenden graag doorbrengen.

Tot de volgende nieuwsbrief,

Wietske en Pieter van der Ham Danser

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *