Hoe verder na de lock down in de B&B

villa il maiale bianco ontbijttuin met roos en zuidzijde huis

E-MAIaLe Bianco: Het is vandaag 2 juni 2020, de 3e nieuwsbrief.

Italie heeft de lock-down inmiddels 2 weken achter zich gelaten en langzaam komt het land weer opgang.
Al hebben we de afgelopen dagen van dat langzaam opgang komen weinig gemerkt. Het mocht dan in Nederland het Pinksterweekend geweest zijn, hier vieren ze geen Pinksteren.
Het is vandaag n.l. dinsdag 2 juni, Festa della Republica en dat zullen we weten! De bergweg wordt over bevolkt door motoren, racefietsen en kamikaze automobilisten die met hun gezinnen naar hun weekendhuizen gaan. Op z’n Italiaans het is een “casina sulla strada”.
Het Comomeer vult zich weer met boten, een gezellige drukte.
In de Como stad zijn de kiosken en terrassen weer gezellig bezet met mensen die hier een koffie komen drinken.

We moeten ons houden aan de 1 meter regel, 1 persoon van een stel of gezin mag vaak in een winkel aanwezig zijn, temperatuur wordt bij iedereen gemeten, onafhankelijk van welke gelegenheid je ook betreedt en het voelt dan ook als gewoon. Tot slot mondkapjes zijn hier van jong tot oud verplicht zodra je buiten je eigen terrein verplaatst en wanneer er meer dan 3 mensen zijn op jouw terrein bevinden die niet tot jouw huishouden behoren.
Uit respect doet ook iedereen het hier in onze omgeving, want we hebben er allemaal mee te maken en wie wil er nu geen respect verdienen?

We reizen van maan- t/m vrijdag van Pognana Lario naar San Fedele Intelvi. Wanneer we daar aankomen is onze bouwploeg reeds aan de slag. De afgelopen dagen volop met het muurtjes opbouwen om er vervolgens weer gaten in de te slaan. Deze gaten moeten plaats gaan maken, voor de elektriciteit, water, en rioolleidingen.
Ook in de bestaande muren heeft de steenbeitel goed huisgehouden. Het huis is nu een gatenkaas geworden en is er al heel veel puin afgevoerd.
Ook kwam hieruit de open haard nog een geiten- en kippenpoot uit lang vervlogen tijden en er kwamen nog wat oudere plafondschilderingen tevoorschijn.
Wij zelf zijn van start gegaan voor zover het mogelijk was met het verven van kozijnen, ramen en deuren.
Aangekomen bij de voordeur, zagen we dat er een voorzetdeur aangebracht was. Nadat we deze verwijderd hadden kwamen er twee prachtige deuren tevoorschijn met mooie rozen in hout gesneden.
Inmiddels wordt het schilderen ons bemoeilijkt omdat het hele huis bedolven is onder puinstof dus daar zijn we maar weer even mee gestopt.

Afgelopen dagen hebben we de badkamers en keukens uitgezocht. Dat is best ingewikkeld. Iedere keer zie je weer iets en denk je, dat is het! Vervolgens blijkt het weer uit de collectie te zijn. Gelukkig zijn we na veel omzwervingen beide tevreden over wat het uiteindelijk geworden is. Nu nog afwachten of de bouwvakkers het net zo kunnen maken als wij en de architect bedacht hebben.

De laatste dagen hebben we ons op de tuin geworpen.
We hebben iemand met een aanhanger kunnen vinden die ons geholpen heeft de aangetaste meubels die wij uit het huis hebben gehaald en tijdelijk in de tuin opgeslagen gelegen hebben, naar de vuilnisstort te brengen.
Wat takken gesnoeid, grasgemaaid en plantjes verpoot en nieuwe rozen gepoot. In de tuin staan al prachtige klimrozen van jaren oud. Deze ruiken ook nog intens! Heerlijk!
We hopen snel weer verder te gaan, want er wacht ons nog veel werk waar we niet op bedacht waren.

Gelukkig kunnen we de momenten van afwachten vullen met genieten van ons prachtig uitzicht op de Monte Genoroso.

Tot de volgende nieuwsbrief, waarin we jullie de vorderingen kunnen laten zien in het huis.
Wietske en Pieter van der Ham Danser
Villa Il Maiale Bianco B&B
Via Pighini 26
22023 Centro Valle Intelvi fraz. San Fedele

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *